dissabte, 24 de novembre del 2018

Club de Lectura d'adults amb el llibre S'Ha acabat de Maite Moreno



Ha estat un plaer rebre la visita de #maitemoreno, autora del llibre S'ha acabat, al club de lectura d'avui dissabte. 





Maite Moreno va néixer a Barcelona i viu a Sant Boi. Ha treballat de mestra fins que es va jubilar. 
S’ha acabat és la seva primera novel.la, abans havia escrit contes.


Amb aquesta novel.la ha estat la guanyadora del IX Premi Literari Delta 2017-2018 que organitzen de forma conjunta 13 municipis del Baix Llobregat.
Aquest concurs biennal, que es va posar en marxa l’any 2000, té com a objectiu contribuir a donar visibilitat i reconèixer públicament el paper de les dones en la creació literària i donar difusió a les seves obres promovent la igualtat d’oportunitats.
Estudiem l'argument: mor per accident una noia. La seva colla d’amics, que es van conèixer als anys 70, organitza seguint el desig de la mare, d’una banda un acte pel funeral i de l’altre, recorda com es van conèixer i totes les aventures que han passat plegats.
El llibre passa en quatre dies, des de l’accident fins a l’enterrament, que és al matí de les primeres eleccions municipals. Acaba a les vuit del vespre, quan comencen a donar-se els sondejos que apunten que unes noves fórmules polítiques  van traient bons resultats.
D’aquí el títol. S’ha acabat per la mort de la noia, però s’ha acabat també perquè si guanyen aquestes forces, alguna cosa canviarà a nivell polític.
En paraules de l’autora: “El que m’agradava de tot això era reviure els anys 70, que era quan teníem 18 anys, però només és l’escenari on passen coses. La trama va una mica sobre el tema de la droga, que em va semblar molt oportú.”

Teniu exemplars d'obsequi disponibles a la Biblioteca, fins esgotar existències.

Font: