dilluns, 1 d’octubre de 2018

Nova Cançó, un crit de llibertat col.lectiva

La Biblioteca de Pallejà col.labora amb el Correllengua 2018 amb aquesta exposició "Nova cançó, un crit de llibertat col.lectiva". 
En aquesta mostra hi trobareu un recull de música, enregistraments de concerts i llibres d'aquest moviment. Us convidem a visitar-la, la trobareu al costat de prèstec fins el 10 d'octubre.

Us recordem que dimecres 3 d'octubre a les 18:30 hores es projectarà a la Sala d'Actes del Castell el documental "La cançó censurada". L'acte serà presentat per Marcel Casellas, director de la Cobla Catalana dels Sons Essencials. En acabar el documental s'obrirà un col.loqui.

La Nova Cançó va ser un moviment artístic que, en ple franquisme, impulsà una cançó cantada en català als Països Catalans.

Va ser un gènere nou, diferenciat del cant coral, del cuplet o de les cançons de muntanya i de clares arrels franceses Brassens, Jacques Brel, etc. i articulat com a moviment entorn de la reivindicació idiomàtica i duns pressupòsits ètics de caràcter democràtic.


La Nova Cançó va esdevenir un crit de llibertat col.lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat dexpressió i de reunió