dimarts, 13 de juny del 2017

Tertúlia amb Ramon Soler, autor de "Fil i carbó" al Club de lectura d'adults

El passat dissabte 10 de juny, a la sessió de cloenda del Club de lectura d'adults, vam tenir la sort de conversar amb Ramon Soler, autor de Fil i carbó. Tots els membres del Club de lectura varen estar d'acord en el fet que els hi va agradar molt la novel·la.



Ramon Soler treballa a la indústria tèxtil i ell mateix va viure la seva infància a la colònia tèxtil del Guixaró. Les seves vivències l'han servit per recrear amb molta veracitat alguns dels fets que transcorren a la novel·la. En Ramon diu que escriu des que era nen, i que troba la inspiració per les seves novel·les en les històries de la gent corrent. Ha escrit diversos llibres d'història i actualment treballa amb la darrera part de la trilogia Peguera.

Fil i carbó és una novel·la curta, però aquest fet no impedeix que el lector quedi immers des de bon començament en els fets que ens relata. Es tracta d'una història verídica que ens trasllada a l'accident de mineria de l'any 1944 que es va produir a una mina de Saldes (Berguedà). A partir d'aquí el lector seguirà les vivències de la Pepita, la protagonista de la història, que en quedar viuda en l'accident  haurà de buscar-se la vida per poder tirar endavant amb dos fills petits i en un temps en què les dones no tenien gaires oportunitats. Fil i carbó és una novel·la costumista, ens descriu una realitat molt dura, la d'aquella època, però alhora ens transmet molt de sentiment.
A Viladomiu Nou i a Berga van fer un fantàstic musical de la novel·la i dissabte vàrem tenir l'oportunitat d'escoltar algunes de les cançons, també vam veure diferents fotografies dels escenaris de la novel·la. Si teniu ocasió de llegir-la, us la recomanem!