dilluns, 21 de novembre del 2016

Tertúlia amb Mònica Esbert al Club de Lectura d'Adults

Dissabte al matí a la trobada mensual del club de lectura vam poder comentar la novel·la "El silenci sota l'aigua" amb la seva autora, Mònica Esbert.


Va ser una experiència molt enriquidora. Amb les preguntes i comentaris de tots els lectors la Mònica ens va aclarir alguns punts que quedaven en suspens i altres va preferir deixar-los oberts a la imaginació de cadascú.

El llibre va agradar molt. Els lectors van destacar la multiplicitat de temes que aborda la novel·la així com la seva estructura. Vam trobar molt interessant com la novel·la parteix de relats aparentment inconnexos que acaben confluint i interconnectant-se entre ells, com si es tractés de peces d'un puzle que van encaixant.

Tots vam estar d'acord a dir que la història atrapa al lector des del primer moment i vam coincidir assenyalant els moments clau de màxima intriga. Conversant amb l'autora vam fer un repàs dels personatges i de tots els temes que tracta el llibre. Vam parlar de l'amistat, les malalties mentals, l'amor, els cànons de bellesa, l'amistat, l'homosexualitat, la demència, etc.

Per acabar, la Mònica ens va explicar com crea les seves històries. La seva eina principal és la seva imaginació. Parteix d'una idea i la va madurant al seu cap durant un o dos anys i quan ja té tots els elements a la seva memòria, comença el procés d'escriptura, abocant tot el contingut de la seva ment al paper.

El silenci sota l'aigua és la quarta novel·la de la Mònica Esbert, i ens ha agradat tant que l'animem a seguir escrivint. Si us heu quedat amb ganes de llegir el llibre, a la Biblioteca de Pallejà trobareu un exemplar dedicat per l'autora.