dissabte, 5 de novembre del 2016

Ja podeu visitar l'exposició de l'Associació de lectura fàcil a la Biblioteca

La Biblioteca de Pallejà acull fins al 30 de novembre l'exposició de l'Associació de Lectura Fàcil: "10 anys fent nous lectors". L'exposició que està situada al vestíbul de la biblioteca està acompanyada d'una mostra de llibres de lectura fàcil que es poden consultar i endur en préstec.L'Associació de Lectura Fàcil és una entitat sense ànim de lucre que treballa per fer accessible la lectura, la cultura i la informació a tothom, amb especial atenció a les persones amb dificultats lectores.
Creada l'any 2002, s'ha consolidat com a centre d'informació i referència de la Lectura Fàcil.

Què és la Lectura Fàcil (LF)?

Són llibres, documents administratius i legals, textos informatius, pàgines web... que segueixen les directrius internacionals de l'IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe quant al llenguatge, el contingut i la forma.
L’ALF revisa els materials de Lectura Fàcil i els valida amb el logo LF.

A qui s’adreça?

La Lectura Fàcil s’adreça a tothom i en especial a les persones amb dificultats lectores transitòries (immigració, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient...) o permanents (trastorns de l'aprenentatge, diversitat funcional, senilitat...)

Si voleu saber més informació sobre la Lectura Fàcil, podeu consultar el web de l'ALF en aquest enllaç.

La biblioteca de Pallejà organitza conjuntament amb el Servei Local de Català i el grup local Xarrem un Club de Lectura Fàcil en català que es reuneix un cop al mes al castell.