dilluns, 18 de maig del 2020

Fem turisme des de casa




Aquest estiu serà molt diferent en tot. El retorn a la normalitat sembla encara llunyà. Respectar les distàncies, evitar les multituds i viatjar a prop de casa o dins el territori nacional són les mesures que haurem de tenir en compte d'ara endavant, fins que desapareguin les restriccions de mobilitat i puguem tornar a viatjar i moure'ns amb la llibertat de sempre.

Però tant si podem viatjar o no, des del prestatge virtual de turisme, us convidem a sortir a voltar a través de la pantalla. Aquí teniu una selecció de tours virtuals per esvair la ment i fer una mica de turisme. De pas, aprofiteu per agafar idees de viatges per el futur.

També us suggerim que feu una ullada al blog  de Fran Zabaleta. Llicenciat en Geografia i Història ha treballat com a redactor a diverses editorials i també ha publicat novel·les i llibres de viatges. Trobareu ressenyes i informació sobre literatura i viatges, i una entrada molt interessant de visites virtuals a indrets històrics.

Altres propostes d'interès són les de Lonely PlanetNational Geographic i Airpano per explorar el món  i descobrir ciutats, museus, natura...

I si us agraden els animals els podreu observar en el seu hàbitat natural a través de diferents webcams.


Modernisme des de casa

Sabeu que cada any a partir de maig se celebren arreu del territori les fires modernistes?

A Cerdanyola del Vallès el primer cap de setmana i a Terrassa els dies 9 i 10 de maig. Aquest any aquestes activitats festives han estat suspeses però us convidem a conèixer-les de manera virtual.  També trobareu més informació a les xarxes.

D'altra banda, què coneixeu de les obres més significatives i desconegudes del modernisme? Gaudí, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner o Jujol van deixar la seva empremta a moltes localitats de Catalunya.

Els següents enllaços us portaran a fer un tour virtual.




Aquí teniu la guia Descobreix el Modernisme que us podeu descarregar.




Sabeu que avui és el Dia Internacional dels Museus

Us proposem un itinerari per algunes de les col·leccions més impressionants del món. 

També podeu gaudir des de casa de les activitats adreçades a famílies que organitzen els museus adherits a la Xarxa de Museus Locals de les comarques de Barcelona. Feu un clic per endinsar-vos dins la cultura, l'art i la ciència. 

Per estar al dia del sector turístic consulteu la web de la  Organitzación Mundial del turismo (OMT), i també us deixem un parell de blogs que parlen de la situació actual i les expectatives de viatjar en el futur, Cuaderno de viaje i Travelecoology.


Que passeu una bona estona, aviat tornarem a anar de vacances !!