dijous, 28 de juny de 2018

Som el que som! 28 de juny: Dia internacional de l'Orgull LGBTI

Avui dia 28 de juny, amb motiu del dia internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, a la tercera planta de la Biblioteca de Pallejà hem preparat una petita mostra de novel·les, còmics i altres llibres de temàtica LGTBI que us convidem a visitar.
En el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTBI es van rebel·lar contra la batuda policial al local d'ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. 
Aquests fets van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer internacionalmet, tant la diversitat en l'orientació afectiva sexual com en la identitat de gènere.

A la Biblioteca virtual també trobareu un especial temàtic en commemoració a aquest dia on trobareu continguts i recomanacions sobre la temàtica: novel·les, música, pel·lícules que surten de l’armari, còmics per entendre, arts escèniques i llibres de coneixements i contes. També es destaquen els fons especials, centre d'interès i clubs de lectura de les diferents Biblioteques de la Xarxa.