dilluns, 24 d’abril de 2017

Tertúlia amb Jordi Roig al Club de Lectura d'Adults "Un segon després de Praga"

El passat dissabte 21 d'abril, al club de lectura d'adults vam tenir la sort de comentar la novel·la Un segon després de Praga amb el seu autor Jordi Roig. Amb motiu de la proximitat de la diada de Sant Jordi, aquest mes també van participar en la lectura del llibre i en la tertúlia, els alumnes del curs de català impartit pel Servei Local de Català, la seva responsable Marta Serra, i el regidor de cultura, Jordi Carbonell.


Hem de dir que el llibre ens va agradar molt. Jordi Roig diu que no és una novel·la d'intriga, i no ho és, però tots els lectors vam estar d'acord en el fet que la intriga de la trama ens va mantenir atrapats fins al final.

"Tres parelles de mitjana edat passen un cap de setmana a Praga. Tot just arribar a l’hotel, el conserge dóna al Pere un sobre amb una nota que ha dut una hostessa: el citen al Grand Café Praha. Aquella nit no torna a l’hotel. La Marta, la seva dona, en denuncia la desaparició a la policia sense dir-los res de la nota. Aquest lleuger fil d’intriga serveix d’excusa per embastar un teixit de situacions i personatges que faran brollar el millor i el pitjor de l’ésser humà. Dins del mapa que desplega la narració, hi localitzem diversos personatges, per la majoria dels quals, Praga serà una tardor interior que hauran de superar per sobreviure al proper hivern." 

Un segon després de Praga és sobretot una novel·la de personatges. Uns personatges que se'ns fan propers i molt creïbles, però que es veuen immersos en una situació extraordinària que els fa sortir de la seva àrea de confort, i aquesta serà l'excusa per poder-los conèixer millor.

No podem deixar de destacar la riquesa del llenguatge literari que fa servir l'autor, la novel·la està plena de pinzellades poètiques, metàfores i aforismes, i no podia ser d'altra manera, ja que Jordi Roig és poeta i això es nota.

En resum, bona trama, bons personatges, un llenguatge literari molt ben treballat, no es pot demanar res més. Us recomanem que si teniu l'oportunitat de llegir-la, no la deixeu escapar, la podeu trobar a la Biblioteca de Pallejà amb dedicatòria de l'autor.