dimarts, 24 de gener de 2017

Club de lectura: "Els dies sense glòria" de Sílvia Alcàntara

El passat dissabte 21 de gener, a la trobada mensual del Club de lectura de la Biblioteca vam comentar Els dies sense glòria de la Sílvia Alcàntara.

"La Glòria està en coma; mentrestant, el seu marit, confós i desorientat, espera un miracle.

Els dies sense glòria narra la història de tota una generació representada per la Glòria, una generació a la qual el progrés ha anat cremant la terra a cada passa empenyent-la del camp a la ciutat, del poble al bloc de pisos. Una generació que es va veure tenallada primer per les necessitats dels pares i després per les dels fills, sense haver conegut cap treva."

 Els dies sense glòria, la tercera novel·la que publica la Sílvia Alcàntara, ens ha semblat que és una novel·la ben escrita, potser una mica llarga en algunes parts, però que es llegeix amb molta agilitat atrapant al lector en tot moment. Hem destacat com la narració passa de la tercera persona a la primera en molts punts, permetent al lector apropar-se a la veu de la consciència dels personatges principals. Una altra cosa que ens ha agradat molt és la manera com l'autora juga amb el temps, la novel·la recorre uns 70 anys en la vida de tres generacions, i fa servir els records dels personatges per transportar-nos d'una època a l'altra.

Un dels temes que hem trobat més ben resolt i que més ha agradat de la novel·la és com reflecteix el canvi de la vida al camp a la ciutat i també la transformació econòmica i industrial d'aquells anys.

En aquest enllaç trobareu una entrevista a l'autora i un vídeo on ella mateixa llegeix un fragment de la novel·la. Us la recomanem!

1 comentari:

aurora gimenez padilla ha dit...

Moltes gràcies.
Un resum molt encertat d'una lectura que va donar molt de sí.
Fins a la pròxima trobada.