dilluns, 19 de desembre de 2016

Club de Lectura: El año del diluvio d'Eduardo Mendonza

El passat dissabte dia 17 de desembre vam comentar al Club de Lectura de la Biblioteca de Pallejà El año del diluvio d'Eduardo Mendoza, guanyador del premi Cervantes d'aquest any.
Resultat d'imatges de el año del diluvio

El año del diluvio ens narra el conflicte en què es veu implicada Sor Consuelo, una monja que administra un hospital amb pocs recursos. Per aconseguir finançament, s'adreça al cacic de San Ubaldo de Bassora, però tot es comença a complicar quan aquest intenta seduir-la. La invenció expressiva constant de Mendoza i la seva habilitat per la recreació d'estils i generes, són l'eix vertebrador d'una història rica en troballes i sorpreses.

Els membres del Club de Lectura han coincidit en què és una novel·la molt amena de llegir i que manté el suspens de la trama durant tota la història. S'ha destacat el vocabulari ampli de l'autor i la tècnica literària que fa servir, en la que els diàlegs dels personatges es barregen amb la veu del narrador.

Ha agradat molt la recreació de l'època i dels personatges. En mig de la trama hem trobat reflexions molt interessants sobre la condició humana, l'amor, la malaltia i la mort. Us la recomanem!