dijous, 11 de juny de 2015

Nou servei préstec de llibre electrònic a les biblioteques públiques

Ja està en marxa eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec de llibre electrònic a les biblioteques públiques. El nou servei comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. S'estima que es podran fer més d'1 milió de préstecs digitals.

El préstec estarà disponible per a tots els ciutadans de Catalunya que disposin del carnet d'una biblioteca pública i està impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.
 
eBiblio Catalunya oferirà als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques: obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil. D'aquesta manera es complementa l'oferta que les 387 biblioteques públiques de Catalunya ja ofereixen en format físic, amb prop d'11 milions de llibres, 1,2 milions de documents de fons sonor i 1,3 de fons audiovisual.

Per fer ús d'eBiblio Catalunya només caldrà disposar del carnet d'usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per poder accedir a eBiblio, l'adreça electrònica de l'usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres: 

-En primer lloc, mitjançant la reproducció en temps real ( streaming), a través de qualsevol navegador d'un ordinador personal o del navegador d'altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). A través de l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l'aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a Internet. 

-També es podrà fer mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l'aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d'un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.