dissabte, 25 d’octubre de 2014

Rafel Nadal al club de lectura

El proper dimarts dia 28 d'octubre, a les 7 del vespre, l'escriptor i periodista Rafel Nadal visitarà la Biblioteca de Pallejà per conversar amb el club de lectura sobre la seva novel·la "Quan en dèiem xampany". L'acte està obert a tothom i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

La novel·la narra la vida del seu besavi Francisco Oller, creador d’una potent indústria de taps de suro a França i s’endinsa en la història de quatre generacions d’una saga familiar dedicada al comerç i a la fabricació de taps de suro destinats al xampany i el cava produït a Europa.

A setze anys, orfe de pare i mare, Francisco Oller abandona Cassà de la Selva, viatja al nord en busca de fortuna i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims, al cor de la Xampanya francesa. Allà hi cria quatre fills de personalitats fortíssimes: l’Angèle –la baba Angèle–, la valenta; l’Hélènne, la rebel; en Louis, l’insatisfet, i la misteriosa Yvonne. Rafel Nadal construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d’Europa: la Primera Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i el renaixement europeu de postguerra. Amb prosa rica i evocadora, aquesta és una història de tenacitat, sacrificis, amors, odis, traïcions, èxits i fracassos, que transcorre a cavall del xampany i del suro, entre Reims i Catalunya, i ens acosta a noms tan glamurosos com Veuve Clicquot, Roederer, Heidsieck oTaittinnger.

Rafael Nadal i Farreras (Girona, 1954) és periodista, escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 , TV3 i 8TV. Ha estat director d'El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010. Anteriorment, ha treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació. És també autor de la novel·la Quan érem feliços.

Primer capítol del llibre

Rafel Nadal presenta "Quan en dèiem xampany" (vídeo)