dijous, 19 d’abril del 2012

RECEPTA PA DE SANT JORDI

El dia 23 ja s'apropa i entre roses i llibres no podem descuidar el pa de Sant Jordi una recepta molt bona! Aquí us la deixem.

El pa de Sant Jordi es pot menjar per esmorzar, entre hores, berenar o acompanyament d'un plat senzill. És un pa salat enriquit amb sobrassada, formatge i nous que es menja els dies de festa.

Ingredients
- 400g de farina
- 200ml d'aigua
- 100g de formatge de Maó
- 4 cullerades de nous grollerament picades (50gr)
- 4 rodanxes de sobrassada (80gr)
- 1 culleradeta de sal
- 2 sobres de llevat de forner o 12 g de llevat fresc de forner

Preparació
Escalfeu mig got d'aigua ( de la dels 200ml) fins que estigui a la temperatura del dors de ña vostra mà i afegiu-hi el llevat, remeneu fins que quedi completament dissolt. Feu un volcà amb la farina i tireu al mig la sal i el llevat. Amasseu mentre aneu afegint poc a poc la resta de l'aigua. Feu una bola, poseu-la al fons d'un bol gran i cobriu-lo amb un drap humid. deixeu-lo reposar durant 3/4 d'hora per a que pugi la massa.
Separeu-la en dues parts, barregeu una part amb el formatge i les nous, i l'altra amb la sobrassada. Amasseu bé cadascuna de les parts. Dividiu la massa blanca ( amb formatge) en cinc parts iguals i l'ataronjada ( amb sobrassada) en quatre.  Formeu tiretes i alterneu-les, al llarg, per formar l'escut català.
Poseu el pa en un motlle de plum cake forrat amb paper sulfuritzat ( o amb oli i farina). Pulveritzeu-lo amb una mica d'aigua. Podeu decorar-lo amb uns quants bocins més de nous a la superfície. Coeu al forn pre-escalfat a 160º durant uns 45 minuts, fins que estigui daurat i amb la base cruixent.