dimarts, 10 de març del 2020

Tarot literari, una proposta de prescripció lectora per a joves

Els dijous 13 i 20 de febrer, la Biblioteca de Pallejà va organitzar unes sessions de prescripció lectora sota el nom de Tarot literari a l'INS de Pallejà per als alumnes de 1r de Batxillerat.

Recreant l'atmosfera i el vestuari d'unes autèntiques professionals del tarot, les bibliotecàries van aprofitar aquesta ocasió per establir vincles amb els joves i promocionar tot el que la Biblioteca els pot oferir.

L'activitat consistia a tirar les cartes amb recomanacions de novel·la juvenil als joves voluntaris que, en grups de tres en tres anaven passant pel consultori, una aula cedida per l'INS i condicionda per poder realitzar l'activitat.

Partint de la literatura juvenil i intentant ajustar-nos als gustos i preferències de cadascú de manera personalitzada, vam parlar de llibres, de sèries, de pel·lícules, vam fer recomanacions i sobretot vam escoltar molt el que ens explicaven. El "Tarot literari" no només va servir perquè els joves parlessin dels seus gustos i hàbits en el consum de ficció, sinó que també va ser un espai on van poder expressar les seves inquietuds, on van opinar i van fer propostes de quines són les seves demandes a en l'àmbit cultural. Nosaltres vam prendre nota de tot i vam sortir amb la sensació que els joves tenen molt que ensenyar-nos i que a la Biblioteca ens queden molts camins per explorar!