Aquest any commemorem 50 anys de la mort de Sylvia Plath, escriptora nord-americana especialment coneguda com a poetisa.
Sylvia Plath va morir pocs mesos després de complir els trenta anys, amb molt poca obra publicada: el seu primer llibre de poemes ("The Colossus", 1961) i la seva novel·la "La campana de vidre" (1963).
Fins una setmana abans havia estat escrivint poemes, a un ritme intens. La seva intenció era, segurament, la de compondre amb ells un altre llibre posterior a "Ariel" (1965).
La seva única novel·la va ser rebuda amb més indiferència que els seus poemes. I per això ha estat considerada en moltes ocasions una novel·lista menor, si se la compara amb la seva força com a poeta.
Així mateix, molts crítics consideren que aquesta novel·la està molt influenciada per la línia autobiogràfica iniciada per "El vigilant en el camp de sègol" de J. D. Salinger. Tot i que la seva temàtica depressiva és el que la diferencia de l'obra de Salinger.
Per als més petits us recomanem :
El libro de las camas
En aquest meravellós poema Sylvia Plath ens ofereix un amplíssim catàleg de llits els usos dels quals transcendeixen el convencional: llits-submarí, amb propulsors o dispensadors d'aperitius, catres de butxaca que han de regar-se perquè adoptin la grandària apropiada o que descansen sobre el llom de, ni més ni menys, un elefant. Un inventari que empra la imaginació del nen per a convertir els escenaris més inversemblants en jocs onírics i en divertits paisatges que recórrer sobre l'escuma d'un matalàs.
«Per a què només una Camita acollidora i abrigada on passar la nit amb la llum apagada?» L'encarregat de reproduir el divertidíssim mobiliari de Plath no és un altre que el cèlebre il·lustrador anglès Quentin Blake, que recupera els seus traços de tinta a mà alçada per a recrear l'imaginatiu món que antecedeix al somni.
En conjunt, l'obra és un deliciós homenatge als jocs, a l'esperit imaginatiu i a la fantasia, un torrent de genialitat que enlluernarà tant a petits com a majors.
Trobareu més informació al següent enllaç:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada