dimecres, 8 d’abril del 2020

Recursos per als infants i les escoles











Què podem fer aquests dies des de casa per no avorrir-nos?

Doncs, us presenten un recull de recursos perquè pugueu passar aquests dies de confinament entretinguts amb la família.


  • CONTINGUTS DISPONIBLES A l'EBIBLIO 




Vols llegir en electrònic?
Consulta el catàleg que t'oferim a eBiblio Catalunya, el servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques. 
Hi ha llibres il·lustrats, de ficció i còmics  que trobaràs sota la matèria “infantil i juvenil” del menú de cerca.  

Al web del Gènius hi ha anunciades les últimes novetats incorporades a l’eBiblio.





I si vols veure pel·lícules  pots accedir a la plataforma Efilm a través d’eBiblio, fent la cerca sota la matèria “pel·lícules – animació”. 

Hi ha moltes de caire familiar que poden ajudar-te a passar aquests dies una mica més entretingut.

Aquí tens les últimes recomanacions del Gènius.

  • IDIOMES

I com portes l’anglès? How’s your english??

Aquests dies pots aprofitar per fer una bona repassada amb el recurs Koalatext,  un projecte online d'aprenentatge de la llengua anglesa. Més de 500 unitats de comprensió lectora, àudios, vídeos i flashcards fan de koalatext.com un recurs pràctic i útil a l'hora d'aprendre anglès. 

Tots els continguts estan classificats per camps semàntics diferents i nivells de dificultat graduats per tal que cada usuari trobi el seu nivell de treball personalitzat.






També tens a la teva disposició una excel·lent obra de consulta com és la coneguda Enciclopèdia Britànica “Britannica Library Junior (Age Group 5 to 10)”. 

L'enciclopèdia  ha estat dissenyada per donar suport a aquelles persones amb dificultats de lectura i aquells per als quals l'anglès és un idioma addicional. Amb una elecció de tres interfícies d'ús: junior, estudiant i adult, és fàcil seleccionar el nivell més adequat per a la capacitat de lectura de cada persona, grau i / o edat. 



ATENCIÓ, cal introduir de nou el número de carnet a l'apartat "Library Patron Remote Log-in"





 
Recorda que per identificar-te a l’eBiblio necessites el teu carnet de la biblioteca (el número de carnet és el del codi de barres) i PIN, que si no has canviat mai és la teva data de naixement en format <ddmmaaaa>.



  •  BIBLIOTECA VIRTUAL


També et proposem  fer una ullada al prestatge virtual de cultura popular i veuràs un recull  dels contes de sempre que han format part de les tradicions de molts indrets del món. 
Els trobaràs a dos fons digitals diferents. Un d'ells és Trencadís que conté els fons locals digitalitzats de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

L'altre recurs és l’eBiblio que aplega un munt de continguts digitals molt més actuals.



  • IDEES D'ACTIVITATS PER PODER FER A CASA



Diverses organitzacions estan presentant projectes, idees i suggeriments d'activitats per poder fer a casa. Podem llegir ... però podem fer moltes més coses. 
Consulta el web del Gènius i passa't-ho bé !!



  • PARES I ESCOLES

  • Recursos per a famílies i professors per ajudar a explicar el coronavirus als infants.

  • IS4k Internet segura for kids.  Adreçat a famílies i educadors.

Portal de l'INCIBE que ofereix serveis de ciberseguretat per fomentar el bon ús de les tecnologies per part dels menors. Conté jocs, activitats i lectures per a infants i joves perquè n'aprenguin sobre ciberseguretat. Entreu a is4K.

  • Aprende ciencia en casa con el CSIC.
Hi ha material molt divers: jocs, experiments, material didàctic per al professorat, audiovisuals, llibres descarregables, revistes... 

  • Activitum: el portal d'activitats educatives de Catalunya
Iniciativa impulsada per professionals de l'educació que forma part de l'Aliança Educació 360, un projecte de la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. Vegeu aquí les activitats.

  • "Pla d'acció: centres educatius en línia" - Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya.

Activitats pensades per a les diferents etapes, que siguin significatives per a l’aprenentatge i que al mateix temps puguin contribuir al desenvolupament de l’autonomia personal de l’alumne. Feu clic aquí.


  • Sinapsi

Recull les notícies que publiquen els centres educatius catalans a les seves pàgines web. Fa visible la major part del treball desenvolupat pels centres i busca promoure sinergies entre ells. Feu clic a sinapsi.xtec.cat.


Tot anirà bé !! 

Ens veiem aviat a la biblioteca.