dijous, 22 de novembre del 2018

Laboratori de Lectura amb els professors de primària del Baix Llobregat

Dimarts 20 de novembre la Sala Infantil va rebre una visita ben curiosa...no eren alumnes d' escola, eren els seus professors.

Seguint la iniciativa de les escoles de la comunitat de pràctica de biblioteca escolar del Servei Educatiu Baix Llobregat-6, 24 professionals de l'educació van assistir al que a les Biblioteques anomenem Laboratori de Lectura.

Els Laboratoris de Lectura són activitats familiars de promoció de la lectura i formació literària on es convida a les famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura, entesa en un  sentit ampli.
Els laboratoris, amb variacions, s'estan duent a terme a diverses biblioteques i escoles i tenen com a referent la feina feta des de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.

En aquesta ocasió, la responsable de la secció d’infantil de la biblioteca, Mònica Morales, va ser l'encarregada de dirigir el Laboratori. Després de donar la benvinguda, va posar en situació als assistents abans d'entrar a investigar.

La protagonista de l'activitat és la famosa i eixerida porqueta Olívia, el personatge d’Ian Falconer que ja es pot considerat un clàssic de la literatura infantil. 

Seguidament, es va convidar als assistents a entrar a la sala infantil ambientada per realitzar l'activitat: llibres de la col·lecció l'Olívia, llibres relacionats amb la investigació, figures, decoració i material per treballar. Després d'una estona experimentant amb l'escenari, es van formar uns equips d'actuació que havien de resoldre un problema. 



l'Olívia ha estat convidada a diferents actes i al seu armari no troba res adient. Els assistents van fer de modistes improvisats preparant vestits per a l’Olívia i el resultat va ser espectacular. 



Veniu a la sala Infantil i ho comprovareu.



Aquí us deixem l'enllaç de l'activitat en la web dels serveis educatius


Trobareu més informació dels laboratoris de lectura  portàtils de la xbm: Aprendre fent. Pdf. Elaborat pel Col·legi oficial de Bibliotecaris - Documentalistes de Catalunya; a la web dels laboratoris de lletres i imatges de la biblioteca Roca Umbert http://wp.granollers.cat/lablletresimatges/   i a la web dels laboratoris creats per Marta Roig http://www.martaroig.com/laboratoris