dimarts, 16 de maig del 2017

La Ronda de llibres

ACTUALITZACIÓ

Aquest matí 1 de juny, el grup de la Garlada de 4t A ha quedat guanyador de la final telemàtica contra l'escola Sant Jordi de Sant Vicenç dels Horts. Des de la Biblioteca volem felicitar als guanyadors per aquesta merescuda victòria i també a la resta de grups i escoles participants. Enhorabona a tots, i desitgem que hàgiu passat una molt bona estona amb les lectures i la Ronda de Llibres!


------------------------
Un any més la Biblioteca ha acollit la 6a edició de la Ronda de Llibres, en els quals han participat les escoles de Pallejà: Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà i La Garalda.
La primera sessió de la ronda es va celebrar el passat dimarts 9 de maig, amb dos torns en els que van participar:

Primer torn: La Garalda 4t B – Àngel Guimerà 4t A – Jacint Verdaguer 4t

Segon torn: La Garalda 4t A – Àngel Guimerà 4t B



Van passar a la següent ronda La Garalda B, el Jacint Verdaguer i la Garalda A.


Aquest matí, 16 de maig, s'ha celebrat la segona sessió, en la que han participat els grups anteriorment esmentats. Ha estat molt renyit i s'ha produït un empat entre els grups de la Garalda, finalment ha passat a la següent ronda el grup de la Garalda A.
Si voleu saber com continua la Ronda de Llibres, podeu fer-ho des d'aquest enllaç.


Volem felicitar a tots els participants d'aquest curs, per l'esforç i companyonia que han demostrat, sense ells i la seva motivació no seria possible. Donar també les gràcies als mestres per la seva dedicació i paciència. I molt especialment a Jordi Dolcet i a l'equip dels Serveis Educatius del Baix Llobregat per donar-nos l'oportunitat de participar en aquest projecte.

Què és la Ronda de Llibres? 
La Ronda de llibres és una activitat de col·laboració entre les biblioteques escolars, les biblioteques públiques, les regidories de cultura i educació dels ajuntaments i el Servei Educatiu Baix Llobregat-6.

L'objectiu principal d'aquest projecte és millorar les competències lectores de l'alumnat i fomentar l'hàbit lector i el plaer de la lectura.

Aquesta activitat consisteix en una competició grupal, on tots els membres d'una mateixa classe hauran de llegir 8 llibres. Durant el mes de maig, els diferents grups-classes de diferents escoles dels municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Pallejà hauran de competir, responent el número més gran de respostes correctes a les preguntes que se'ls formularan dels diferents llibres.

Aquesta activitat està adreçada a infants de 4t de primària i 1r de l'ESO dels municipis esmentats amb anterioritat.


Els títols de la Roda de llibres de 4t 
Flairosa, la bruixa dels sabons
El niño bisiesto
Animalari
El bosque de los desaparecidos
Catherine
Grot, el goblit enamorat
Coses que passen de tant en tant
El senyor Silvestre