dijous, 18 de desembre del 2014

Els alumnes de nivell Elemental de català comenten 8 contes de Nadal, de Pere Calders, en un nou Club de Lectura de la Biblioteca

Els alumnes de nivell Elemental dels cursos de català s'han acomiadat avui, última sessió de classe abans de Nadal, a la Biblioteca.

La Biblioteca va regalar dies abans als alumnes l’exemplar del llibre 8 contes de Nadal, de Pere Calders, el qual ha servit per fer una tertúlia entorn el Nadal. Hem reflexionat sobre els tòpics, la deshumanització i el consumisme d’aquestes festes, així com també com les celebrem i què ha canviat o què no ha canviat al llarg dels anys, dels prejudicis, i de la fantasia o imaginació infantil durant aquests dies, entre altres temes que anaven sortint.

La lectura ha estat una bona excusa per conversar una bona estona en català i per desitjar-nos unes bones festes amb un pa de pessic elaborat per una alumna i xocolata.

El Servei de Català i la Biblioteca de Pallejà han organitzat conjuntament aquest Club de Lectura. Com que l’experiència ha estat positiva, ja tenim previst d’organitzar una altra sessió a començaments de febrer. Llegirem i després comentarem la lectura fácil Qui és el culpable? de Jaume Fuster, un llibre totalment diferent.