Recomanacions

Autor/a:  Sílvia Soler
Títol: Un any i mig

Un any i mig a la vida d'una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. El gran és arquitecte i viu al Canadà, la segona, cuinera, viu a París, la tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca, i el més jove, surfer, és l'únic que viu amb els pares. Durant aquest lapse de temps veurem com evolucionen els personatges i què els va passant. 
Soler, ha volgut incidir en els efectes col·laterals de la crisi econòmica i com aquesta, pot arribar a afectar en una família tradicional.
Autor/a:  Paula Hawkins
Títol: La noia del tren

La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases. En una d’aquestes cases hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella pogués ser igual de feliç que ells. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou. De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.


Autor/a:  Imma Monsó
Títol: L'aniversari


Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d'un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el "regal" sorpresa que li vol oferir l'ha esta treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la i resultar imprevisible als seus ulls. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada. Paral·lelament, dues criatures surten a jugar pel bosc. Quina relació tenen amb la parella? Com i quan s'encreuaran les seves vides?

Autor/a:  Paolo Giordano
Títol:  Negre i plata


En el dia a dia d’una parella es barregen els bons i els mals dies, els caràcters amb humors negres, malenconiosos i introvertits (ell), amb els argentats, radiants i vitalistes (ella). La convivència quotidiana no és un camí de roses. I encara menys quan es tracta d’una parella jove que està aprenent que les famílies, com les persones, també pateixen la solitud. Afortunadament la jove família protagonista de Negre i plata compta amb la senyora A–68 anys, vídua sense fills–que entra en les seves vides per fer-se càrrec de les tasques de la casa i aviat es converteix en el centre d’equilibri del nucli familiar. La notícia que la senyora A. pateix una malaltia greu, però, ho trasbalsa tot.Autor/a:  Graziella Moreno
Títol:  El bosque de los inocentes 
Iris ha vuelto a tener el mismo sueño que la desvela cada noche, del que esta vez ha despertado con un grito de terror. Ese mismo día decide aceptar la invitación de su tía a pasar el fin de semana en el pueblo al que iba de pequeña, cuyo recuerdo está bañado por la luz de los veranos de la infancia, las reuniones familiares y los juegos junto al pozo y en el bosque. Allí podrá olvidarse de los casos del bufete, de los mil y un problemas y de Barcelona. Y sobre todo, eso espera, podrá descansar y dormir de un tirón. Entretanto Carlos, cabo de los Mossos d'Esquadra, estudia el plano del parque natural en el que se encuentra enclavado Rocablanca, mientras organiza las tareas del equipo de búsqueda. Tiene un mal presentimiento, en otoño los días se acortan y el tiempo corre en su contra...
 Autor/a: Fiona McFarlane
Títol:  Convidat nocturn

La Ruth és una vídua, amb fills ja grans, que viu sola en una casa aïllada a la platja, lluny de la ciutat. Un dia, una desconeguda truca a la porta i li diu que l'envia el govern per atendre-la. I Ruth deixa que Frida s'endinsi en la seva casa i en la seva vida. Fins on pot confiar-hi? I, de fet, fins on pot confiar en ella mateixa?
Autor/a: Sílvia Alcàntara
Títol:  Els dies sense glòria
 La Glòria està en coma; mentrestant, el seu marit, confós i desorientat, espera un miracle.
Els dies sense glòria narra la història de tota una generació representada per la Glòria, una generació a la qual el progrés ha anat cremant la terra a cada passa empenyent-la del camp a la ciutat, del poble al bloc de pisos. Una generació que es va veure tenallada primer per les necessitats dels pares i després per les dels fills, sense haver conegut cap treva.
Sílvia Alcàntara ens descriu els orígens i la vida de la Glòria, des de ben jove, que transcorre torrentera avall buscant la felicitat, i teixeix el conflicte sentimental que la domina sense ser conscient que, tard o d’hora, la vida li ensenyarà les urpes.
Amb un gran domini de la narració i de la llengua, l’autora ens descriu les passions, les lluites i els quefers quotidians que regeixen la nostra vida i alhora ens enfronta amb els temes actuals que més ens preocupen, i ho fa sense afectacions, amb la claredat i la duresa pròpia de qui sap de què parla.
 Autor/a: Benjamin Black
Títol:  Ordres sagrades

 Als anys 50, el control de l'Església catòlica a Irlanda és absolut. Les convencions socials estan estrictament marcades, la censura en premsa és part del dia a dia i se silencien crims atroços. Però quan un periodista, gran amic de Phoebe -la filla de Quirke-, és assassinat, aquest carismàtic forense serà incapaç de continuar jugant amb les regles dictades pels poderosos. Juntament amb l'inspector Hackett. Quirke investigarà la mort del jove i descobrirà fins on és capaç d'arribar l'elit eclesiàstica per protegir uns interessos ben foscos.