dimecres, 28 de juny del 2017

Mostra de llibres i pel·lícules de temàtica LGTBI a la Biblioteca de Pallejà



Avui dia 28 de juny, amb motiu del dia internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, a la Biblioteca de Pallejà hem preparat aquesta mostra de novel·les, pel·lícules i llibres infantils de temàtica LGTBI que us convidem a visitar.

En el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. 

Aquests fets van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer internacionalmet, tant la diversitat en l'orientació afectiva sexual com en la identitat de gènere.

A la Biblioteca virtual també trobareu un especial temàtic en commemoració a aquest dia on trobareu continguts i recomanacions sobre la temàtica: novel·les, música, pel·lícules que surten de l’armari, còmics per entendre, arts escèniques i llibres de coneixements i contes. També es destaquen els fons especials, centre d’interès i clubs de lectura de les diferents Biblioteques de la Xarxa.


A l'Ajuntament de Pallejà, aquest matí a les 12 hores s'ha llegit el manifest de defensa dels drets d’aquests col·lectius per eradicar les discriminacions i fomentar el respecte.

A més, el 30 de juny, es tornarà a llegir a dos quarts de set de la tarda a la plaça del Castell i es farà un taller de manualitats amb berenar.